De Zilverberk logo

Robuuste en stijlvolle pergola met terras in volle eik

Deze robuuste pergola met terras is helemaal uit massieve eik opgetrokken. Zelfs de verzonken schroeven zijn toegestopt met restanten van de terrasplanken, en dan volledig opgeschuurd.

Onze klant, een gezin uit regio Tienen, wilde de achtertuin met zicht op de wuivende maisvelden van het Hageland afwerken met een terras bij de vijver en een pergola die het geheel zou overhuiven. Het geheel zou een verfijnde en gedurfde look krijgen, met een duurzaam karakter: massieve eik van eigen bodem.

Eerst werkten we een fundering van hardhouten palen in de grond, met hardhouten terrasdragers eraan vast. Daarop liggen de massieve eiken terrasplanken. De pergola zelf wordt gedragen door vier stevige zuilen in eik, in beton geplaatst en beschermd tegen vocht. Het dak werd langs de zonzijde gestroomlijnd met een speelse halve cirkel. De balken werden opgeschuurd en de verzonken schroeven overal toegestopt met de overschotjes van de terrasplanken.

Nu zweeft het terras tussen de vijver en moestuin met uitzicht op de koeien en ezels in de velden rondom. Een geslaagd pronkstuk dat het gezin nu kan vieren met een glas champagne in de avondzon. Wij klinken graag mee op het stijlvolle eindresultaat. Proost!


Contactgegevens

+32 494 86 81 95
info@de-zilverberk.be
Varenstraat 6
2840 Rumst

Wij werken samen met...